Edward Maya

|



Edward Maya vlastným menom Eduard Marian Ilie sa narodil 29. júna 1986 v Bukurešti. Vyštudoval George Enescu Music High School v Bukurešti a následne sa stal absolventom National University of Music Bucharest. Už v 19-tich rokoch zložil pieseň ,,Tornero,, pre Mihaia Traistariu, rumunského finalistu Eurovision Song Contest 2006, ktorý skončil na 4. mieste. Začiatok kariéry sa spája so  spoluprácou s veľkým počtom umelcov, kde sa podieľal hlavne na produkcií. Veľký úspech a nový dych priniesol skupine Akcent, na ktorom sa podpísal pri výrobe albumu. Skladby ,,Stay With Me,, či ,,Lover's Cry,, a hlavne ,,That's My Name,, boli úspešné.


Producent, umelec, skladateľ a DJ z Rumunska menom Edward Maya začal pracovať aj na vlastnej tvorbe. V lete roku 2009 vydal svoju prvú skladbu spolu s ruskou speváčkou Vikou Jigulinou. Megahit s názvom ,,Stereo Love,,. 





Táto jedinečná skladba dosiahla postupne úspech všade a je mojou najobľúbenejšou melódiou. Stala sa letnou peckou v kluboch na celom svete. Teda je celosvetovým hitom, samozrejme v domácom Rumunsku, Grécku, Libanone, Izraeli, Jordánsku, Macedónsku, Azerbajdžane, Portugalsku, Rusku, Poľsku, Holandsku, Švajčiarsku, Írsku, Veľkej Británii, Egypte, Belgicku, Španielsku, Taliansku, Turecku, Francúzsku a na Cypre. A tiež navštívil krajiny ako Brazília, Senegal, Dubaj, Albánsko, kde bola rumunská hudba ešte neznáma. Tento úspech bol nasledovaný koncertmi po celom svete a s touto skladbou sa dostal do najvyšších rebríčkov a hitparád vo svete. 


Najväčší úspech sa podaril v European Top Hot 100 Billboard, kde sa ,,Stereo Love,, stala absolútnou jednotkou dlhých 47 týždňov, ktorý sa uvádza ako najdlhší v dejinách Európskej Top Hot 100 Billboard. Stereo Love dosiahla No. 1 až v 11 krajinách sveta a mala viac ako 70 miliónov kliknutí na Youtube za menej ako 8 mesiacov. Pred pár dňami Stereo Love prekročil platinový predaj v Nemecku s viac ako 300 000 predaných kópií. Skutočne neuveriteľné čísla zlomil tento hit, ktorý je aj v nespočetne rôznych verziách a remixoch od svetoznámych umelcov a DJov. 

Okrem iného ako sme spomínali Maya sa venuje aj iným interpretom ako to bolo aj pri skupine Akcent. Speváčke menom Kristine produkoval peknú skladbu ,,Se Thelo,,. Spomeniem aj ,,TwinHeart,, s vokálmi speváčky menom Deya. Ďalej Eda a ,,Close To You,,. A pekná vec ,,Out Of Love,,. Pieseň, ktorá sa mi veľmi páči a je z tohto leta sa nazýva ,,Liviu Hodor feat. Tara - Happy For You,,. Čo sa týka osobnej tvorby a spevu sú tu skladby ,,My Dreams Miss You,, a pekná lahôdka ,,My song is Love,,.



Pre rok 2010 si Edward Maya pripravil druhý oficiálny singel, ktorý priniesol niečo nové a veľmi zvláštne. Úžasné rytmy, nové pocity, lásku k hudbe a samozrejme ďalších fanúšikov. Hit ,,This is My Life,, je super.




Edward Maya a Vika Jigulina je jedinečné spojenie, ktoré produkuje úžasnú hudbu.



V súčasnosti sa pracuje na albume, ktorý by mal niesť názov The Stereo Love Show. Edward Maya si vytvoril aj svoju vlastnú vydavateľskú značku ,,Mayavin Records,, aby mohol produkovať ďalších mladých talentovaných ľudí a samozrejme aj seba. A práve pod touto značkou sa len včera objavil oficiálny tretí singel ,,Desert Rain,,. 




Horúca novinka je prvým hitom, ktorý patrí pod Mayavin Records. Oficiálneho videa sa tak tiež dočkáme ako to bolo aj u predchádzajúcich dvoch hitoch. Ako sa tejto novinke bude dariť a či bude úspešná, to uvidíme. Opäť obsahuje úplne nové rytmy a melódie, ktoré sa mi osobne páčia.



Edward Maya je môj najobľúbenejší rumunský umelec. Skutočne dosiahol toho veľmi veľa, či už v roku 2009 alebo aj teraz v roku 2010. Je mladý talentovaný a má neuveriteľný cit na hudbu. Okrem toho vo svete je úž známy a vyhľadávaný. Neustále cestuje po svete na svoje vystúpenia a baví množstvo ľudí.

Teraz sa už teším na ďalšie nové single a hlavne dlho očakávaný debutový album, ktorý by mal vyjsť v novom roku 2011...
=)

0 komentárov:

Copyright © djiki.blogspot.com ® 2013
Powered by www.blogger.com
Od 8. apríla 2010

----------------------------------------------------------------------------------

Powered By Blogger